Sárkányok Napja

2019. szeptember 07-én
szombaton 
XXII. Sárkányok Napja Szentkirályszabadján

Minden év szeptember első hétvégéjén
kerül megrendezésre nagy rendezvényünk,
a Sárkányok Napja .

A rendezvény célja a sárkányeregetés népszerűsítése, hogy egy kellemes hangulatú napot tölthessenek el együtt kicsik – nagyok egyaránt.

 A középpontban ma is a nád- bambusz- ill. fa szerkezetű papírsárkányok készítése áll, ezekből akár ötszáz darab is szokott készülni egy nap alatt, majd minden évben közel 50, festéssel egyedivé varázsolt sárkányt beneveznek a repülő- és szépségversenyére , ahol értékes nyereményeket oszt ki a zsűri.

A számos magyar sárkányeresztő társaság mellett külföldi egyesületek is képviseltetik magukat, ​ a profi sárkányeresztők között minden típusú sárkányra találunk példát: egy zsinórós egyszerűbb színes, mintás sárkányok,  két illetve négy zsinóros trükksárkányok, paplansárkányok, vontatók, különleges formasárkányok pl. medvék, polipok, különböző halak.

Vendégeink Békéscsabától Zalaegerszegig az ország minden pontjáról és Ausztriából is érkeznek hozzánk egész hétvégére, ilyenkor egy hétvége erejéig megszűnnek a gondjaink, nem számítanak a nyelvikorlátok, és akorosztályok közötti különbségek, mert a mezőn mindenki egy nagy család részesévé válik, amit a zsinór köt össze.

Programok 10 órától napnyugtáig:

10:00-16:00 papírsárkány építés
15:00-16:00 nevezés a sárkány reptető és szépség versenyre
17:00 eredményhirdetés értékes nyereményekkel

Napközben:

forma és trükksárkány bemutató, ismerkedés hazai és külföldi sárkányeregetőkkel, sárkányos vetélkedők, cukorkadobás, sárkányos légifotózás, széljátékok,
óriás társas és logikai játékok, ugrálóvár, arcfestés,
íjászat, lovaskocsikázás, veterán “gépsárkányok” bemutatója,
Bakonyi Csillagászati egyesület interaktív bemutatója,
Eddz a szabadban” – sport bemutatók és tanácsadás az egészséges életmódhoz,  – Kísérő rendezvény: Futaszabadi futóverseny 8:00-11:00

Mivel a programjaink nagy része önkéntes alapon szerveződik, és az időjárás jelentősen befolyásolja, ami most sajnos hidegfrontot és záport is ígér,
így a programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Zárt cipő és réteges öltözet javasolt! 🙂

A helyszín továbbra is a falu határától távolabbi nyílt rét, ahol azonban az alábbi infrastruktúrát bizosítjuk: kézmosóvíz és mobil wc, EÜ sátor.

Idén több büfés is kitelepül a helyszínre lángossal, kebabbal, hamburgerrel és palacsintával, valamint vattacukor és popcorn is lesz a kínálatukban.

Gyertek, és élvezzétek velünk együtt a szabadban eltöltött időt!

Részletek a honlapon: www.szbke.hu  ; www.facebook.com/szbke
Elérhetőségünk a rendezvénnyel kapcsolatban: 06-30-416-55-50


A rendezvény minden programja ingyenes,
de a helyszínen lehetőség nyílik 
egyesületünk támogatására.

​ A programok megvalósulását és az előkészítő munkákat non-profit civil egyesületünk tagjai és segítőkész barátaink biztosítják, önkéntesen, energiát, pénzt és időt áldozva. A számos önkéntes munka mellett a költségvetésünket magánszemélyek, helyi és környező cégek adományai, az adó 1% felajánlások, valamint az önkormányzat támogatása biztosítja, de a rendezvény megszervezése évről évre egyre nehezebb terhet ró ránk.

Kérjük, akinek módjában áll, támogasson bennünket, akármilyen csekély összeggel, hogy minden szeptember első szombatján színes programokkal kerülhessen sor a helyi és környékbeli családok százai által várt Sárkányok Napjára Szentkirályszabadján!


Sárkányeresztők részére jelentkezési lap a rendezvényterületre szóló behajtási engedélyhez és területfoglaláshoz ezen a linken érhető el !
A rendezvényre látogatóknak nem szükséges előzetesen jelentkezniük.


 A korábbi rendezvényről a fényképalbumok, videók, beszámolók
az egyesület facebook oldalán találhatóak!

2019-es fényképek és összefoglaló a Facebook oldalon:   https://tinyurl.hu/flvK/

 

Hogy látják a rendezvényt az égen repülő sárkányok?
Néhány videós összefoglaló az elmúlt évekről:

 

2 thoughts on “Sárkányok Napja”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.