Közhasznúsági jelentés

 

Egyszerűsített beszámoló
a 2015-ös évről


2014


A 2014. évi KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

 

7.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása:

Egyesületünk minden évben fontos szerepet vállal községünk közösségi életében, rendezvényeinken többségében a helyi óvodás és iskoláskorú gyerekek, vesznek részt a szüleikkel. A családok között sok a hátrányos helyzetű kisebbségi származású, ezért rendezvényeink teljesen ingyenesek, a programjainkat egyaránt elérhetővé tesszük mindenki számára, a gyermekeket szeretnénk egy közösséggé kovácsolni.

Minden évben részt veszünk településünk közösségi életének jelentősebb eseményein, az ünnepi megemlékezések, Futóverseny és Családi nap, valamint a Falunap mellett az idén a Szent Iván Éji program támogatásával kívántuk elősegíteni a helyi civilek közötti kapcsolatok elmélyítését, hogy jó programok mellett kellemesen eltölthessünk egy közös estét. Egyesületünk továbbra is elhatárolódik a pártpolitikától, azonban a helyi közösségi életben továbbra is aktív szerepet szeretnénk vállalni, ezért több tagunk is indult a helyi képviselő választáson független jelöltként. Az új képviselői testülettel reményeink szerint eredményes és sikeres kapcsolatot építhetünk ki, és továbbra is támogatják egyesületünket a közös, közhasznú céljaink elérésében.

Fontosnak tartjuk a régi szokások pl. tojás írókázás, mézeskalács sütés hagyományainak megőrzését, mindezek mellett igyekszünk többféle kreatív kézműves technikával megismertetni a résztvevőket. Rendezvényeinken lehetőséget biztosítsunk kézzel készített ajándékok megvalósítására is, a kézművesség ugyanis egyre nagyobb értéket képvisel napjainkban.  2014-ben a húsvéti, karácsonyi játszóházainkat is a Nemzedékek Háza dolgozóival és a Családsegítő Szolgálat dolgozóival közösen bonyolítottuk le. Programjainkon egyre nagyobb létszámban vesznek részt a kisgyermekes családok, idén újdonságként a húsvéti játszóházra az óvodások rövid táncos műsorral készültek. Decemberben az egyesületünk szervezésében ismét ellátogatott a Mikulás azokhoz a családokhoz, akik ezt igényelték. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi Falukarácsonyt a helyi civil szervezetek és intézmények közös összefogásával bonyolítottuk le ismét. Rövid műsorok után forró italok és sütemények mellett beszélgetve hangolódtunk rá az ünnepekre közösen, kellemes perceket tölthettünk baráti körben.

A játszóházakra idén 6 ezer forint körüli összeget költöttünk, a karácsonyi rendezvények magányszemélyek felajánlásból valósulhattak meg, ezek értéke kb.20 ezer Ft-nak megfelelő.

 

 

 

Egyesületünk fő profilja továbbra is a sárkányeregetés, és annak népszerűsítése. 2014. szeptember 6-án a 17. alkalommal rendeztük meg kiemelt rendezvényünket, a Sárkányok Napját, az önkormányzatnak, helyi vállalkozóknak és lelkes támogatóknak köszönhetően!

A borongós idő ellenére idén is rengetegen látogattak ki a rendezvényre, több hazai és külföldi sárkányos társaság is képviselte magát. A nagysátorban ezúttal is több száz papírsárkány készült a fáradhatatlan segítőinknek köszönhetően, ezek közül több mint 60-at beneveztek a szépségversenyre, ahol mindenkinek jutott egy kis ajándék. Nagy népszerűségnek örvendtek a kreatív animációs játékok, a légvár és mászófal, de idén is volt pónilovaglás, lovaskocsikázás és a tűzoltóság, a rendőrség technikai eszközeit is meg lehetett tekinteni. Idén először önkénteseket is fogadtunk, akik a kötelező iskolai szolgálatukat teljesítették a rendezvényünkön. A rendezvény lebonyolítása nem csak költségekkel, de rengeteg feladattal is jár, ezért hálásak vagyunk minden segítségért. Ilyen volt a sárkányokhoz az alapanyagok előkészítése, a sárkányépítés, festés, a játékok felügyelete, arcfestés, lovagoltatás, lovaskocsikáztatás, technikai bemutatók, a főzés és zsíros kenyér alapanyag felajánlás, ill. elkészítése, pogácsa sütés, vagy akár tereprendezés, fűnyírás, sátorállítás és bontás, fuvarozás, padok és asztalok felajánlása, ki és bepakolása, szemét szedés. Az összefogással lehetővé tettük, hogy a rendezvény továbbra is teljesen ingyenes legyen, és tartalmas szórakozást biztosítson a családok számára.

A rendezvény közel 250 ezer Ft anyagi forrást igényelt az egyesületünk kasszájából, ehhez az önkormányzat 100 ezer Ft támogatást biztosított, a HYMATO Products Kft 20 ezer forintot ajánlott fel, a helyszínen pedig 50 ezer Ft gyűlt össze az adománygyűjtő urnákban a helyszínre látogatók támogatásából. A helyi vállalkozók közel 100 ezer Ft értékű támogatást és segítséget ajánlottak fel, melyet ezúton is köszönünk.

 

Egyesületünk idén is számos felkérést kapott, hogy különböző rendezvényeken népszerűsítsük a papírsárkány készítés – és eregetést.

Áprilisban jártunk Keszthelyen a Cseresznyevirágzás ünnepén a Japán-Magyar iskola meghívására, részt vettünk Veszprémben a HEMO-ban megrendezésre került Japán Napokon a Veszprém Megyei Magyar – Japán Baráti Társaság meghívására.  Májusban Felsőörsön voltunk a Retro Majálison, Balatonalmádiban a Coop családi napján, és Komárom Esztergom megyében Kömlődön is építettünk papírsárkányokat az értelmi fogyatékosok lakóotthonában. Idén először külföldre is meghívást kaptunk, Parndorfban a júniusi falunap műsorát színesítettük a sárkányainkkal.

 

 

 

Részt vettünk több sárkányeresztő fesztiválon is látogatóként, tapasztalatot cserélhettünk más sárkányosokkal, és együtt tölthettünk egy-egy kellemes napot pünkösdkor Pákozdon a 24. Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozón, jártunk szeptemberben a Duna-kanyarban Zebegényben a 4. Sárkányfesztiválon, és októberben az OSOW alkalmával a Rajka melletti hármas határnál eregettük sárkányainkat az osztrák és szlovák társaságokkal közösen, az „egy ég, egy világ” elnevezésű rendezvényen.

 

7.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása:

2014-ben is megrendezésre került a már hagyománnyá vált kosárlabda verseny, valamint a farsangi focikupa, ahol a helyi és közeli települések csapatai versengtek a kupáért. A mérkőzéseket levezető bírók elmondása szerint egyre ügyesebbek a csapatok, sokat fejlődtek az általános iskolások is az évek során, sokan rendkívül gálánsan és sportszerűen játszanak. A versenyek szervezésében, lebonyolításában, díjazásában segítséget nyújtott a Nemzedékek Háza – Integrált Közösségi Szolgáltató Tér valamint a Start Sport Egyesület is. Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek; és a frissítő italt és zsíros kenyeret, csokoládét egyesületünk biztosította a sportolni vágyó résztvevőknek. A nyertes csapatok illetve a gólkirályok jutalmazásához 3 db focilabdát és egy serleget vásároltunk.

Összesen kb. 20 ezer Ft értékben költöttünk sportrendezvényre a 2014-es évben.

 

7.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása:

A Föld Napjához kapcsolódó akadályverseny során ebben az évben is rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk környékét. A már hagyományos tájékozódási versennyel egybekötött tanulságos feladatok sorát az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők segítségével bonyolítottuk le. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai megismerhették településünk környezetét, és bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel. A túra során a versenyzőket csokoládéval jutalmaztuk, valamint a nyertes alsó tagozatosok a Balatonfűzfői Bobpálya felajánlásából 3 alkalmas bobozási utalványt nyertek, míg a győztes felső tagozatosokat mozijeggyel jutalmaztuk.

Az idei évben is sok segítséget és felajánlást kaptunk, így a rendezvényre körülbelül 8 ezer Ft értékben költöttünk az egyesület kasszájából.


 

Az Egyesületünk főbb céljai a továbbiakban is:

Szentkirályszabadja községben élők életminőségének javítása, a kulturális és közösségi élet élénkítése, sport és szabadidős tevékenységek előmozdítása. A község helytörténetének, szellemi és tárgyi értékeinek, hagyományainak kutatása és felelevenítése.

 

Fontosabb rendezvényeink:

Sárkányok Napja (minden szeptember első hétvégéjén), Föld napi Akadályverseny az iskolásoknak (áprilisban), honismereti tábor és különböző ismeretterjesztő előadások, focikupa, kosár bajnokság, kerékpártúrák a sport jegyében,
hagyományőrző karácsonyi és húsvéti játszóházak, falukarácsony a község összefogásával.

 

Programjainkról a beszámolók és a fényképek is megtalálhatóak honlapunkon: www.szbke.hu  valamint facebook oldalunkon: www.facebook.com/szbke

 

Szentkirályszabadja, 2015. május 30.

Cseh Melinda
elnök

 


A 2013. évi KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

7.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása:

Egyesületünk minden évben fontos szerepet vállal községünk közösségi életében, rendezvényeinken többségében a helyi óvodás és iskoláskorú gyerekek, vesznek részt a szüleikkel. A húsvéti, karácsonyi játszóházak alkalmával fontosnak tartjuk a régi szokások pl. tojás írókázás vagy mézeskalács sütés hagyományainak megőrzését, mindezek mellett igyekszünk többféle kreatív kézműves technikával megismertetni a résztvevőket. 2013-ban a húsvéti, őszi, karácsonyi játszóházunkat is a Nemzedékek Háza dolgozóval és a Családsegítő Szolgálat dolgozóival közösen bonyolítottuk le, a frissen felújított Gizella Közösségi Házban. Decemberben az egyesületünk szervezésében ismét ellátogatott a Mikulásunk a helyi kisgyerekekhez. A helyi civil szervezetek és intézmények közös összefogásával bonyolítottuk le az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő közösségi Falukarácsonyt, ahol rövid műsorok után forró italok és sütemények mellett beszélgetve hangolódtunk rá az ünnepekre.

Minden évben részt veszünk településünk közösségi életének jelentősebb eseményein is, az ünnepi megemlékezések, Futóverseny és Családi nap, valamint a Falunap mellett a 2013-as évben aktív szerepet vállaltunk a Szent Király Szövetség Találkozójának szervezésében és lebonyolításában is. Nagy örömünkre szolgált, hogy vendégül láthattuk testvértelepüléseink kulturális csoportjait, és egy főzőverseny keretében megismerkedhettünk más tájak ízeivel is.

2013 tavaszán felkérést kaptunk, hogy a papírsárkányainkkal színesítsünk egy rendezvényt a Hajagon, ahol egy családi nap keretein belül sportprogramok, hadtörténeti-, technikai bemutatók, valamint a túrázási lehetőségek vártak ránk is és az érdeklődőkre. Pünkösdkor Pákozdon a Nemzetközi sárkányeresztő Találkozónk mélyíthettük el barátságainkat a hazai és külföldi sárkányeresztő társaságokkal.

A 2013. szeptember 7-én már a 16. alkalommal rendeztük meg kiemelt rendezvényünket, a Sárkányok Napját. A szombati nap a kisebb költségvetés ellenére sem volt eseménytelen, a sátrakban egész nap folyamatosan készültek a papírsárkányok. A jó időben több százan látogattak ki a rendezvényre, ahol ebben az évben is igyekeztünk színes programokkal várni mindenkit. A rengeteg felajánlásnak köszönhetően mindenki kapott ajándékot, aki benevezett a sárkányok reptető és szépségversenyére!

A helyi vállalkozók és az önkormányzat támogatásának köszönhetően rendezvényeink látogatása továbbra is minden érdeklődő számára ingyenes volt.

7.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása:

2013-ban is megrendezésre került a már hagyománnyá vált kosárlabda verseny, valamint a farsangi focikupa, ahol a helyi és közeli települések csapatai versengtek a kupáért. A mérkőzéseket levezető bírók elmondása szerint egyre ügyesebbek a csapatok, sokat fejlődtek az általános iskolások is az évek során, sokan rendkívül gálánsan és sportszerűen játszanak. Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek és a frissítő italt és zsíros kenyeret, csokoládét egyesületünk biztosította a sportolni vágyó résztvevőknek. A gólkirályt ismét a Start Sportegyesület felajánlásának köszönhetően tudtuk megjutalmazni, cserébe a májusban rendezett Futóversenyen nyújtottunk segítséget, és színesítettük programjukat a játékainkkal.

 

7.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása:

A Föld Napjához kapcsolódó akadályverseny során ebben az évben is rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk környékét. A már hagyományos tájékozódási versennyel egybekötött tanulságos feladatok sorát az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők és a segítségével bonyolítottuk le. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai megismerhették településünk környezetét, és bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel. A nyertes alsó tagozatosok a Balatonfűzfői Bobpálya felajánlásából 3 alkalmas bobozási utalványt nyertek, míg a győztes felső tagozatosokat mozijeggyel jutalmaztuk.

Programjainkról beszámolókat és fényképeket is találnak honlapunkon: www.szbke.hu

Szentkirályszabadja, 2014. május 31.

 Cseh Melinda
elnök

 A 2012. évi KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

7.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása:

Egyesületünk rendezvényeinek fő célcsoportja a helyi óvodás és iskolás korú gyerekek, akiknek hagyományos húsvéti, anyák napi, karácsonyi játszóházak alkalmával kreatív és hagyományos módszerek segítségével ajándék és dísztárgyak készítésének lehetőségét biztosítottuk.

2012-ben új helyekre is meghívást kaptunk, hogy papírsárkányainkkal színesítsünk egy-egy rendezvényt. Így jártunk Felsőörsön a Majálison, Balatonalmádiban az Európa Napon, valamint a Veszprémi Kolostorok és Kertek völgyében megrendezett 1000 lámpás éjszakája elnevezésű jótékonysági rendezvényen. A településünkön is készítettünk papírsárkányokat a helyi gyerekekkel, akik az életmód táborban, valamint a hagyományőrző táborban vettek részt.

Részt vettünk településünk közösségi életének jelentősebb eseményein is. Az ünnepi megemlékezések mellett helyt álltunk a majálison szervezett főzőversenyen is. Decemberben az egyesületünk által szervezve ismét házhoz ment a Mikulás a helyi kisgyerekekhez.

A helyi civil szervezetek és intézmények közös összefogásával és egyesületünk koordinálásával már hagyományosnak mondható közösségi Falukarácsonyt bonyolítottunk le.

Rendezvényeink látogatása továbbra is minden érdeklődő számára ingyenes volt.

A 2012. szeptember 1-én a 15. alkalommal rendeztük meg kiemelt rendezvényünket, a Sárkányok Napját. Idén először LEADER pályázati forrásnak köszönhetően a kistérségünk aktív részvételével sikerült a programokat még színesebbé tenni. A pályázati támogatás segítségével a megszokott évekhez hasonló, színvonalas rendezvényt valósíthattunk meg és széles társadalmi rétegnek biztosítottunk tartalmas szórakozást. A rossz időjárás sajnos nem kedvezett ugyan a sárkányeregetésnek, de a számos nyereménytárgy felajánlónak köszönhetően mind a 33 nevezőt sikerült megjutalmaznunk a sárkány szépségversenyben. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan ingyenesen volt látogatható, a pályázatban szereplő programokat is ingyenesen biztosítottuk a résztvevők számára.

7.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása:

2012-ben is megrendezésre került az újévi kosárlabda bajnokság, mellette asztali foci bajnokság is. A szintén már hagyománnyá vált farsangi focikupán a helyi és közeli települések csapatai versengtek a kupáért. A gólkirályt idén is a Start Sportegyesület felajánlásának köszönhetően tudtuk megjutalmazni, cserébe a májusban rendezett futóverseny nyújtottunk segítséget a Start Sport Egyesületnek, és színesítettük programjaikat a játékainkkal. Idén is volt kerékpártúra egyesületünk szervezésében egészen Kádártáig tekerhettek kicsik és nagyon. Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek és a frissítő italt és zsíros kenyeret, csokoládét egyesületünk biztosította a sportolni vágyó résztvevőknek.
7.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása:

A Föld Napjához kapcsolódó akadályversenyünket a rossz idő miatt egy kkésőbbi időpontban tartottuk megl, de ismételten rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk környékét. A már hagyományos tájékozódási versennyel egybe kötött tanulságos feladatok sorát az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők és a helyi Polgárőr Egyesület segítségével bonyolítottunk le. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai megismerhették településünk környezetét, és bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel.

 A 2011. évi KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

 

1.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása:

Egyesületünk rendezvényeinek fő célcsoportja a helyi óvodás és iskolás korú gyerekek, akiknek hagyományos húsvéti, anyák napi, karácsonyi játszóházak alkalmával kreatív és hagyományos módszerek segítségével  ajándék és dísztárgyak készítésének lehetőségét biztosítottuk.

Ismét meghívást kaptunk a Tihanyba, ahol az iskolásokat többféle papírsárkány elkészítésével ismertethettük. Részt vettünk a XXI. Pákozdi nemzetközi Sárkánytalálkozón.

2011-ben immár 14. alkalommal rendeztük meg kiemelt rendezvényünket, a Sárkányok Napját.

Az egész napos papírsárkány készítés és reptetés mellett a zsűri különdíjjal jutalmazta legszebb sárkányok gazdáit is. A magyar mellett osztrák egyesületek is képviseltették magukat, volt légvár, mászófal és rekeszmászás a tűzoltókkal, délután koncert és végül kötetlen sárkányeregetéssel és beszélgetéssel zártuk a napot!

Részt vettünk a falu közösségi életének jelentősebb eseményein is. Az ünnepi megemlékezések mellett helyt álltunk a majálison szervezett főzőversenyen is. Decemberben az egyesületünk által szervezve ismét házhoz mehetett a Mikulás helyi kisgyerekekhez.

A helyi civil szervezetek és intézmények közös összefogásával és egyesületünk koordinálásával újabb hangulatos, közösségi Falukarácsonyt tudtunk lebonyolítani.

Rendezvényeink látogatása továbbra is minden érdeklődő számára ingyenes.

1.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása:

2011-ben is megrendezésre került az újévi kosárlabda bajnokság, mellette asztali foci bajnokság is. A szintén már hagyománnyá vált farsangi focikupán is megjelentek a helyi és közeli településeken spontán szerveződő csapatok. Májusban segítséget nyújtottunk a helyi Start Sport Egyesületnek a helyi futóverseny lebonyolításában. Komoly erőpróba volt a Balaton körüli kerékpártúra is egyesületünk szervezésében. Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek és a frissítő italt és sportszeletet egyesületünk biztosította a sportszerető résztvevőknek.

1.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása:

A Föld Napjához kapcsolódva újra rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk

környékét az akadályverseny során, melyet az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők és a helyi Polgárőr Egyesület segítségével bonyolítottunk le. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai is újra bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel. A nagy siker miatt az akadályverseny a következő években is megrendezésre kerül.

 Szentkirályszabadja, 2012. május 31.

 Cseh Melinda
elnök

A 2010. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

 1.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása:

Egyesületünk rendezvényeinek fő célcsoportja az óvodás és iskolás korú gyerekek, a húsvéti, anyák napi, karácsonyi játszóházak alkalmával kreatív és hagyományos módszerek segítségével kedves ajándék és dísztárgyak készítését biztosítottuk nekik.

Újra meghívást kaptunk a Bakonydrákó fesztiválra, ahol többféle papírsárkány elkészítésével ismertethettük meg a gyerekeket.

Megrendeztük az immár hagyományos Sárkányok Napját, mely sokszínűségét biztosította a közreműködők lelkes szereplése – a kötelező papírsárkány készítés mellett megismerkedhettek a vendégek a tűzoltóság, a rendőrség, a helyi református közösség kreatív játékaival, az ausztriai sárkánykészítő egyesület óriási látványos sárkányaival.

Egyesületünk által szervezve ismét házhoz mehetett a Mikulás kis településünkön.

Több résztvevő mellett egyesületünknek is köszönhető a hangulatos közösségi Falukarácsony.

Rendezvényeink látogatása továbbra is minden érdeklődő számára ingyenes volt.

  1.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása:

Ez évben is megrendezésre került az újévi kosárlabda bajnokság, mellette asztali foci bajnokság is. A szintén már hagyománnyá vált farsangi focikupán is megjelentek a helyi és közeli településeken spontán szerveződő csapatok.

Komoly erőpróba volt a tátorjánosra szervezett kerékpártúra.

Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek, a frissítő italt és sportszeletet egyesületünk biztosította a sportszerető résztvevőknek.

  1.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása:

A Föld Napjához kapcsolódva újra rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk környékét. Ugyancsak a Föld Napjához kapcsolódva egyesületünk akadályversenyt szervezett, és az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők és a helyi Polgárőr Egyesület segítségével lebonyolítottuk azt. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai is újra bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel. A nagy siker miatt ez az akadályverseny a következő években is megrendezésre kerül. A nyerteseknek járó fődíj a balatonfüredi Lóczi-barlangba szervezett kirándulás volt, melyet egyesületünk szervezett és bonyolított le.

Szentkirályszabadja, 2011. május 5.

Dudás Gyula   elnök

A 2009. ÉVI KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ

 1.1. A község kulturális és közösségi életének, élénkítése, előmozdítása.

Egyesületünk rendezvényeinek fő célcsoportja az óvodás és iskolás korú gyerekek, a húsvéti, anyák napi, karácsonyi játszóházak alkalmával kreatív és hagyományos módszerek segítségével kedves ajándék és dísztárgyak készítését biztosítottuk nekik.

Meghívást kaptunk a herendi iskola gyermeknapi akadályversenyére, a németbányai Bakonydrákó fesztiválra, ahol többféle papírsárkány elkészítésével ismertethettük meg a gyerekeket.

Megrendeztük az immár hagyományos Sárkányok Napját, mely sokszínűségét biztosította a közreműködők lelkes szereplése – a kötelező papírsárkány készítés mellett megismerkedhettek a vendégek a tűzoltóság, a mentők, a rendőrség, a veterán motorosok által bemutatott technikai eszközökkel, a helyi református közösség kreatív játékaival, az ausztriai sárkánykészítő egyesület óriási látványos sárkányaival. Megjegyezném, hogy még Debrecenből is érkezett vendégünk.

Izgalmas előadást hallhattunk az érdeklődőkkel együtt Vásárhelyi tanár úrtól a modern iparművészeti, bútorkészítési irányzatokról – az előadással kapcsolatos szervezési feladatokat egyesületünk végezte.

Egyesületünk által szervezve ismét házhoz mehetett a Mikulás kis településünkön.

Több résztvevő mellett egyesületünknek is köszönhető a hangulatos közösségi Falukarácsony.

Egyesületünk elkezdte a felkészülést a Mobilitás által szervezett tanfolyamon a jövőben kialakítandó közösségi ház eredményes működtetésére.

Segítettük a Balatonfüredi Állami Szívkórház lelkes dolgozói által gyűjtött karácsonyi ajándékok eljuttatását a település hátrányos helyzetű gyerekeinek, mely ajándékokat magunk is kiegészítettük gyümölcsökkel.

Rendezvényeink látogatása továbbra is minden érdeklődő számára ingyenes volt.

  1.2. A község sport- és szabadidős tevékenységének élénkítése, előmozdítása

Ez évben is megrendezésre került az újévi kosárlabda bajnokság, mellette asztali foci bajnokság is. A szintén már hagyománnyá vált farsangi focikupán is megjelentek a helyi és közeli településeken spontán szerveződő csapatok. Komoly erőpróba volt a „fél-Balaton” kerékpártúra. Mint egyéb rendezvényeink, ezek is ingyenesek, a frissítő italt és sportszeletet egyesületünk biztosította a sportszerető résztvevőknek.

  1.3. A község és környéke természet- és környezetvédelmének élénkítése, előmozdítása

Szokatlanul nehéz feladatot jelentett az iskola melletti illegális hulladéklerakó rekultivációja, melyhez az eredetileg pályázott összeg töredékét nyertük el. Megannyi műszaki, szervezési feladat hárult egyesületünkre fél éven keresztül. Az önként vállalt közbeszerzési eljárás, az időközben változó jogszabályok, a gyakori mostoha időjárási viszonyok mind nehezítették a végrehajtását e nehéz feladatnak. Az igazi rekultiváció ezzel csak elkezdődött, de így is jobb környezetet biztosít a lakosoknak az EGT Norvég Finanszírozási mechanizmus – Balatoni Integrációs Nonprofit Kht pályázati támogatása révén.

A Föld Napjához kapcsolódva újra rengeteg szeméttől szabadítottuk meg településünk környékét. Ugyancsak a Föld Napjához kapcsolódva egyesületünk akadályversenyt szervezett, és az iskola pedagógusaival, valamint lelkes szülők segítségével lebonyolítottuk azt. A verseny során az iskolás gyerekek, a pedagógusok, a kísérő szülők és az egyesületünk tagjai is bővíthették ismereteiket a környék földrajzi, geológiai, biológiai, történelmi vonatkozásaiban. Mindezt játszva, kalandosan, jó kedvvel. A nagy siker miatt ez az akadályverseny a következő években is megrendezésre kerül. A nyerteseknek járó fődíj a Balácára szervezett kirándulás volt, melyet egyesületünk szervezett és bonyolított le.

Szentkirályszabadja, 2010. május 29.

Dudás Gyula   elnök

2008 évi közhasznúsági jelentés

2008-ban a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület létszáma sajnos egy fővel csökkent így most a létszám 15 fő, pártoló tagok létszáma változatlan 7 fő.
Programjaink évről évre gyarapodnak, sajnos a létszám ezt nem követi, így mindenkire egyre több feladat hárul. Az évet a Farsangi focikupával kezdtük, melyet január 26-án tartottunk a helyi általános iskolában. Ezt követte máscius 21-én a Húsvéti játszóház a Gizella Közösségi Házban.
Az egyesület 2008 április 1-jén ünnepelte a 10. születésnapját. Ennek alkalmából kiállításra hívtuk támogatóinkat, segítőinket, képviselőket. Sajnos nem sokan érdeklődtek az egyesület munkája iránt. A tavaszi nagytakarításra április 19-én került sor. Április 24-én Egry József műveit csodálhattuk meg a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A falu majálisán április 27-én játszóházat tartottunk, s természetesen a főzőversenyre is beneveztünk. Kis csapatunk meghívást kapott Balatonfűzfőn május 1-jén rendezett retró majálisra is, ahol az érdeklődők megtanulhatták hogyan lehet sárkányt készíteni és reptetni.
A Madarak és Fák Napját a hagyományokhoz híven a Vörösberényi Polgári Olvasó Körrel együtt ünnepeltük a Romkútnál. Ha Pünkösd akkor Pákozd! Egyesületünk kitartó tagjai már évek óta hűséges látogatói a Pákozdon rendezett Sárkányeresztő találkozónak. Ötletekkel gazdagabban tértünk haza. A sportról sem feledkeztünk meg, hiszen május 17-én nyeregbe pattantunk s Balácáig meg sem álltunk. Ahol a gyerekek nagy örömmel vettek részt a dobó triatlonon s a siker sem maradt el. Ezt a honlapunkon megtalálható fényképek igazolják. Május 31-én Városlődön készültek egy újabb játszóház keretében a sárkányok. Június 7-én egy jó hangulatú juniálison és főzőversenyen vettünk részt, melyet a Vörösberényi Polgári Olvasó Kör rendezett.
Nyáron már óriási lendülettel készültünk nagy rendezvényünkre a Sárkányok Napjára, melyet szeptember 6-án a reptéren tartottunk. Az időjárás idén nem volt túl kegyes hozzánk, viszont nagy örömünkre külföldi vendégeink is érkeztek. Reméljük a következő Sárkányok Napját is megtisztelik jelenlétükkel. Csehbányán szeptember 20-án a Bakonydraco fesztivál várta az egyesület ügyes kezű tagjait. Az időjárás az elkészült sárkányok reptetésének sajnos nem kezvezett.
Tökjó estünkre október 21-én került sor az általános iskolában. A gyerekek szebbnél szebb tököket faragtak, s a Cseh család jóvoltából még kóstolóra is sor került. Az egyesület Mikulása december 5-én meglátogatott jó néhány kisgyereket krampuszával, s manócskával együtt. Mikulás napját csocsó és asztalitenisz kupával ünnepeltük a Start Sportegyesülettel közösen, s aznap délután az egyesület Mikulása és krampusza meglepetést szerzett a helyi Nyugíjas Klub tagjainak is. Senki nem maradt ajándék nélkül. Adventi jásztóházunkra , melyet a közösségi házban tartottunk december 18-án került sor.
2008-ban az egyesület pályázatot nyújtott be az NCA-hoz működési költség kiegészítésére. Az igényelt 120 000 Ft helyett 40 000 Ft támogatásban részesültünk. Ezt az összeget nyomtatópatronra és mobiltelefon vásárlására szántuk.
A 2008-as évben mivel lejárt újabb 5 év, elnök és tisztségviselő választásra került sor. A tagság megerősítette tisztségében a korábbi vezetőséget. Az ezt követő hónapok során az Önkormányzat felkérte az egyesületet egy hulladéklerakó rekultivációjáért írt pályázatban való együttműködésre. Mivel elnökünk egyben képviselő is, az összeférhetetlenség miatt lemondott. Ezért 2008 november 24-én újabb közgyűlést kellett összehívni s új vezetőséget választott a tagság.
Az új vezetőség:

elnök: Dudás Gyula
 titkár: Schleicher Vera
 vezetőségi tagok: Gavula R. M. Tamás
Győrffy Zsolt
Korbacsics Edit
 ellenőrző bizottság: Győrffy Zsoltné
Róth Vilmosné
Szabó Tünde
Szentkirályszabadja, 2008 máscius 31.

 2007 évi közhasznúsági jelentés

A 2007-es évben egyesületünk taglétszáma 4 fővel csökkent, ők az egyesület célkitűzéseivel egyet értenek, de a továbbiak során pártoló tagként kívánnak részt venni a munkában. Taglétszámunk így 14 fő, pártoló tagok száma 7 fő.
Az eltelt esztendőben kis csapatunk nagyon bőséges programot kínált az érdeklődőknek.
Farsangi focikupánkat 2007. február 10-én rendeztük meg az általános iskola tornatermében.
Április 4-én a Gizella Közösségi házban készültünk a Húsvéti ünnepekre.
Április 28-án a Pisze vagyis polgárdi ifjú szülők egyesületének meghívására 8 fő utazott Polgárdiba, s vett részt egy jó hangulatú Sárkánynapon.Sok ötlettel gazdagodtak az ott töltött nap során.
Május 4-én már az Anyák napjára készítettük a gyereksereggel a szebbnél szebb ajándékokat, rendezvényünk helyszíne falunk közösségi háza volt.
Május 10-ét a Madarak és Fák napját kiadós túrával tettük emlékezetessé, s természetesen együtt ünnepeltünk a Vörösberényi Polgári Olvasókör tagjaival. Útunk a Romkúthoz vezetett.
Tavaszi nagytakarításunk sem maradt el. Május 12-én újra nekifogtunk a nagy feladatnak. Sajnos, közvetlen környezetünk állapotáért a falu lakosai közül még sokan nem éreznek felelősséget, s szinte mindig nagyon kevesen vagyunk. A helyszín megválasztása nem volt szerencsés, ezen változtatnunk kell.
Május 26-át a hagyománynak megfelelően Pákozdon töltöttük, s nagyon sok újdonságot tanultunk a sárkánykészítés rejtelmeiről. Ezt a tudást már másnap a Buda-West Zrt által szervezett Repülőnapon hasznosíthattuk is , hiszen reggeltől estig különböző típusú sárkányokat készítettünk el a játszóház folyamán.
Jó hangulatú juniálison készítettük a repülő csodákat 2007. június 2-án Vörösberényben is. Egyesületünk ügyes kezű tagjai különféle játékokkal is meglepték a résztvevőket.
Nyáron már nagyszabású rendezvényünkre, A Sárkányok Napjára készültünk, melyet 2007. szeptember 1-jén tartottunk a Veszprém- szentkirályszabadjai repülőtéren. Az idő most nem kedvezett nekünk, s bár a rendezvény 10. születésnapját ünnepelte, a hideg miatt a látogatottság nem érte el az általunk vártat.
Október 6-án Németbányára utaztunk. A Bakonydraco fesztiválra kaptunk meghívást s újra belevetettük magunkat a repülő csodák gyártásába. Október 14-én a saját magunk által készített sárkányokat próbáltuk ki az Egy Ég Egy Világ nap keretében.
A Tökjó nap sajnos nyersanyag hiányában elmaradt.
November 26-án folytattuk előadás sorozatunkat. Takács József kertészmérnök idén a gyógyteák világával ismertette meg az érdeklődőket. Az estet kóstolás zárta.
A Start Sportegyesülettel közösen csocsó és ping-pong bajnokságot rendeztünk december 1-jén az általános iskolában. Mikulás napját mint minden évben most is túrával ünnepeltük.
December 16-án rendezte falunk önkormányzata karácsonyi vásárát, melyen az egyesület nevében Sikosné Szűcs Mariann gesztenyét sütött a melegedni vágyóknak. Köszönet az eszközért Cseh Lajos tagtársunknak.
Adventi játszóházunkat a már megszokott helyszínen tartottuk december 20-án.
A falu által szervezett rendezvényeken, megemlékezéseken / Október 6, 23, november 1, Fekete István január 22, Március 15./ mindig képviseltük egyesületünket, részt vettünk a Kodály Emlékév alkalmából rendezett faültetésen is.
Havi egy alkalommal tartottuk gyűléseinket a község könyvtárában, úgy tűnik, hogy új helyszínt kell választanuk. Valószínű, hogy a Gizella Közösségi Házban tartjuk meg, de az időpont még kérdéses.

Szentkirályszabadja,   2008.  04.  11.                  Sikosné Szücs Marianna elnök

2006 évi közhasznúsági jelentés

A 2006-os évben egyesületünk létszáma változatlan maradt, 18 egyesületi tag és 3 pártoló tag segítségével rendeztük meg programjainkat, melyek időrendbe szedve a következők.
2006, február 11-én tartottuk meg a Farsangi focikupát a helyi általános iskola tornatermében.
Március 22-én Emlékezetes pillanatok falunk életéből címmel videóvetítésen vehettek részt az érdeklődők. Az anyagot Cseh Lajos tagtársunk szerkesztette, válogatta össze.
Április 10-én Fűben, fában orvosság van címmel bionapot rendeztünk.A termékbemutatót Takács Ferenc kertészmérnök, Kiss József méhész előadása, majd kóstoló követte.
Hagyományos Húsvéti játszóházunkra április 12-én került sor.
Április 22-én ,a Föld Napján Szemétszüretre hívtuk mindazokat ,akik tenni szeretnének környezetük tisztasága érdekében. Sajnos évről évre kevesebben csatlakoznak kis csapatunkhoz. Róth Vilmos tagtársunk folyamatosan deríti fel az egyre szaporodó ,illegális lerakóhelyeket.
Részt vettünk a Polgármesteri Hivatal által szervezett családi majálison,ahol megcsillanthattuk főzési tudományunkat. Köszönet Zsoltinak a finom halászléért.
Május 4-én kicsik és nagyok egyaránt Anyák napjára készültek az általunk szervezett játszóházban.
Május 9-én Közepe máshol is van a világnak címmel Európa Napot tartottunk, melyen a Közép-Dunántúli Regionális Ifjúsági Szervezet két előadója tartott színes, kreatív játékokkal tarkított előadást.
Május 10-ét, a Madarak és a Fák Napját hagyományos gyalogtúrával köszöntöttük.
Pünkösdöt Pákozdon a Sárkányeresztő napon töltöttük.
Június 3-án a Malomvölgyi Juniálison segítő kezet nyújtottunk a Vörösberényi Polgári és Olvasókörnek.
Június 11-én a drótszamaraké volt a főszerep. A kitartóbbak nyeregbe pattanhattak s elkerekezhettek velünk Tihany- Sajkodig és vissza.
Szeptember 2-án újból benépesítették az eget a sárkányok. Rendezvényünket ebben az évben új helyszínre költöztettük, mely sok többletmunkát igényelt, de megérte. A számos érdeklődő délelőtt különféle sárkányokat készíthetett , röptethetett, délután bábelőadás, tűzoltó bemutató, harci helikopter,Old Timer motorok felvonulása, modellek színesítették a napot. A Bakony Repülő Egyesületnek köszönhetően motoros sárkányokban, ejtőernyős ugrásban is gyönyörködhettek a látogatók. A napot tábortűz zárta.
Szeptember közepén Schleier Vera vezetésével megtekintettük az avarok, honfoglalók című kiállítást ,s nagy élményt jelentett számunkra a Laczkó Dezső Múzeum új ,állandó kiállítása is.
Október 10-én újból felrepíthettük sárkányainkat a Világon Átívelő Sárkány Nap keretében. Egy Ég Egy Világ
Új rendezvényünk, mely a Cseh család ötlete nyomán került üde színfoltként a palettánkra a Tök Jó Nap nevet kapta, s mint a neve is mutatja a délután a Tökről szólt .Október 28-ára mindenki tökös étellel, itallal a kezében érkezett a helyi óvoda udvarára. Tökfaragás, tökdobálás,töktotó is várta a látogatókat a finom falatokon kívül.
December 6-án megtartottuk Mikulás túránkat, melynek idén is nagy sikere volt.
December 15-én a Karácsonyi játszóházzal zártuk az évet.

A 2006-os évben nemcsak mi tartottunk játszóházat, hanem mi is tanulhattunk. A Veszprémi Kézműves Műhely csuhé és szalmafonó szakkörének tagja Tamás Sándorné ,Teri néni ismertetett meg minket az alaptechnikákkal. Az egyesület tagjai és az érdeklődők harangokat, nyulakat készíthettek csuhéból .A következő foglalkozásokon a szalmafonással barátkozhattunk meg.

A 2006-os évben két pályázatot is benyújtottunk. Az egyik pályázaton, melyet a Miniszterelnöki hivatalhoz adtunk be 100 000Ft-ot nyertünk. Ebből a pénzből rendeztük meg a bio és az Európa napot.
A másik pályázatunkat községünk Polgármesteri Hivatalához nyújtottuk be Viseletek Szentkirályszabadján címmel. A pályázathoz szükséges anyagot felkutatta, formába öntötte Schleier Vera. A pályázat különdíjban részesült.
Az egyesület tagjai részt vettek a falu életének jelentősebb pillanataiban is /koszorúzások , megemlékezések/.

Sikosné Szücs Marianna elnök

2005 évi közhasznúsági jelentés

A 2005-ös évben tagságunk változatlan létszámmal folytatta tevékenységét. Tagtoborzásra a következő évben sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani.
Hagyományos programjainkat 2005-ben is megtartottuk .Ezek időrendi sorrendben a következők.
Farsangi focikupa
Húsvéti játszóház
Földnapi szemétgyűjtés
Biciklitúra Balácára
Malomvölgyi Juniális
/játszóház, kreatív játékok céllövészet/
Sárkányok Napja
Karácsonyi játszóház
Az idén először rendeztek Falu karácsonya címmel közös ünneplést a Polgármesteri Hivatal udvarán .Az egyesület erre a napra Betlehemes előadással készült. Reméljük, hogy ez a program is hagyománnyá válik.
Jó kapcsolat alakult ki az egyesület és a Vörösberényi Polgári és Olvasókör között, ennek köszönhetően már több éve részt veszünk az általuk szervezett Malomvölgyi Juniálison ,s talán hagyománnyá válik A Madarak és Fák napján a romkútnál tett közös túra is.
Kis csoportunk képviselte az egyesületet májusban a Pákozdi Sárkányeresztő Találkozón. .Nagyon tanulságos volt az ott eltöltött nap. Sok jó ötlettel gazdagodtunk s ezeket szeptember 3-án a Sárkányok Napján hasznosítottuk is. A rendezvényre 100 000 FT-ot nyertünk az Ifjúsági, Családügyi ,Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztériumtól .Ennek az összegnek és falubeli támogatóinknak, szponzorainknak köszönhetően idén is jól sikerült, hangulatos rendezvényen vehettek részt az érdeklődők, kiknek száma évről évre gyarapszik.
Részt vettünk községük rendezvényein, ünnepségeken, koszorúzásokon, koncerteken .
Nagy öröm számunkra, hogy gyűléseinket idén minden hónap első szerdáján a községi könyvtárban tarthattuk.

Szentkirályszabadja,   2006.  05.  20.                   Vezetõség

2004 évi közhasznúsági jelentés

A 2004. évet tagságunk 22 taggal kezdte meg, de költözés miatt a létszám két fõvel csökkent, egy fõ pedig tagdíjat nem fizetett ,így automatikusan megszûnt a tagsága. Változás történt az elnökségben is. Róth Vilmos helyébe Moharos Krisztina lépett. Õ kezeli az egyesület gazdasági ügyeit, könyvelését.

Egyesületünk kapcsolata a község Önkormányzatával jó. Az egyesületet érintõ információkról, pályázati lehetõségekrõl tájékoztatnak minket Évek óta együttmûködési támogatást készítenek számunkra -Sárkányok Napja-, hogy elõsegítsék pályázataink sikerét. Sajnos a 2004. évben a Mobilitáshoz benyújtott pályázatunkat forráshiányra hivatkozva elutasították.. Idén újra benyújtottuk ifjúsági rendezvényre. Sikeresen pályáztunk viszont a Nemzeti Civil Alaphoz. Tõlük 186 000 Ft-ot nyertünk, melyet multifunkciós irodai eszköz beszerzésére fordítottunk. A nyomtató, szkenner segítségével sokkal egyszerûbben ,hatékonyabban tudjuk propagálni rendezvényeinket ,akcióinkat.

Felvettük a kapcsolatot a Vörösberényi Olvasó és Polgári Körrel. Reméljük, hogy ez az együttmûködés nem zárul le az általuk 2004 június 5-én rendezett malomvölgyi Juniálissal ,melyen a Szentkirályszabadja Baráti Kör Egyesület is aktívan részt vett ,-játszóház, céllövészet, focikupa-

Programjaink a 2004. évben a következõek voltak:
2004. március 6:   Focikupa lebonyolítása a szent István Király Általános Iskolában.
március 17:    Részvétel az ifjúság lehetõségei címû fórumon.
április 7:   Húsvéti játszóház
április 18:   A Csalán Egyesület Tájsebészet címû akciójához csatlakozva feltérképeztük. Szentkirályszabadja község határain belül az illegális szemétlerakókat.
június 5:   Malomvölgyi Juniális rendezése a Vörösberényi Olvasó és Polgári Körrel.
szeptember 4:   Sárkányok Napja
október 6:    Koszorúzás
december 11:   Mikulás túra
december 17:   Karácsonyi játszóház

Az elõbb felsoroltakon kívül a tagság nagy része részt vett az Önkormányzat által szervezett programokon (Nõk Hete,Hangversenyek)

Szentkirályszabadja,   2005.  04.  20.                   Vezetõség

2003 évi közhasznúsági jelentés

2003. május 9-én a Szentkirályszabadja Baráti Kör vezetõsége átalakult, de az egyesület alapszabálya, céljai, feladatai változatlanok maradtak. A tagság azóta újból aktívan próbál részt venni a falu, a szûkebben vett régió életében. Kapcsolatunk a község Önkormányzatával jónak mondható. A civil szférát érintõ kérdésekben kikérik véleményünket, pl.: a község területére vonatkozó tervdokumentációról. Több esetben is segítséget nyújtottunk egymásnak: pályázati ügyekben, úgynevezett együttmûködési megállapodást kötöttünk (játszótér, uniós ünnepségek, sárkányok napja). Ebbõl két pályázat sikeres volt. Képviseltettük magunkat a Kulturális Munkacsoport által szervezett programokon, lásd: hangversenyek, Nõk hete. Felvettük a kapcsolatot a Vörösberényi Olvasó és Polgári Körrel s a 2004. Június 5-ére általuk szervezett malomvölgyi juniálison erõnkhöz mérten segítséget nyújtunk (játszóház, céllövészet, focikupa).

Programjaink az eltelt egy évben a követezõek voltak:

2003. május 24.: focikapuk rendbehozatala, helyreállítása, a focipálya rendbetétele

május 25.: pályaavatás

május 31.: bicikliút átadás (résztvettünk a forgalomirányításban, Róth Vilmos segítségével kerékpáros ügyességi versenyre került sor)

szeptember 6.: Sárkányok Napja

szeptember 27.: Szüretelõ falunap (a Szentkirályszabadja Baráti Kör tagjai derekasan kivették részüket a munkából: fõzés, ételosztás)

október 6.: részvétel a koszorúzási ünnepségen

december 16.: karácsonyi játszóház

december 20-21.: Betlehem

2004.március 6.: focikupa szervezése, lebonyolítása a Szent István Király Általános Iskolában

március 17.: részvétel az ifjúság lehetõségei címû fórumon

április 7.: Jön a nyuszi! (húsvéti játszóház)

április 18.: részt vettünk a tájsebészet nevû akcióban, feltérképeztük a falu közvetlen környezetében található illegális szemétlerakókat. Az elkészült fényképekbõl vándorkiállítást rendeztünk.

április 29.: a falu által szervezett uniós csatlakozási ünnepségen Cseh Lajos tagtársunk biztosította a rendezvény hangosítását s részt vettünk az éjszakai májusfa állításon is. (Az egyesület tagjai a falu színpadának elkészítésében nagy szerepet vállaltak.) Pályázatírói továbbképzésen vett részt a tagok közül Cseh Lajos, reméljük hogy ez is segítséget nyújt ahhoz, hogy a benyújtott pályázataink sikeresek legyenek.
2004. május 20.
Sikosné Szücs Marianna Elnök